Koningsdag 2015

OLYMPUS DIGITAL CAMERAKoningsdag 2015 begon weer traditiegetrouw met ’s ochtends de aubade. We gingen rond half 9 de kinderen van de Marijkeschool en de Sterrenpracht ophalen en begeleidden hen naar het Stadhuis. De begeleiding van het hijsen van de vlaggen, het Wilhelmus en het Zeeuws Vlaams Volkslied volgden. Aan het einde brachten we nog de allerkleinsten naar de Halle, waar voor hen een voorstelling wachtte.

Aan het begin van de avond werd heel CDH verwacht in Zaamslag. Eerst werd door fanfare een ronde gelopen door Zaamslag, waarbij ze vergezeld werden van de majorettes van Unic. Om 8 uur begon het muziekfestival op Het Plein. Eerst brachten de majorettes in combinatie met de slagwerkband een optreden, waarna de majorettes ook nog hun eigen show lieten zien. Daarna mocht New Adventure hun plek innemen op de muziektent. Dit optreden werd opgevolgd door het concert optreden van Hosanna. Na de zittende optredens op de muziektent was het de beurt aan Showband Axel die een show liepen en als allerlaatste liet de drumfanfare hun show zien op nieuw gekozen muziek. Deze werd wat geïmproviseerd rond de bomen die op het plein staan. Als afsluiting de taptoefinale met de koralen, taptoe signaal en de volksliederen.

Een erg koude maar geslaagde koningsdag werd hiermee afgesloten. Dank ook aan de toeschouwers die ondanks de kou toch bleven staan om ook de show van Hosanna nog te kunnen bewonderen.

Meer foto’s vind u in het fotoalbum.

Foto’s lampionoptocht

lampion optocht zaamslag 2015 012Koud maar droog en veel kinderen met lampion waren er zaterdag 31 januari in Zaamslag. Een ronde door Zaamslag met veel gekleurde lampjes en achteraf een heerlijk warme beker met chocolademelk!

31 maart 2015 – Lampionoptocht

31 maart 2015 is het weer lampionoptocht in Zaamslag ter gelegenheid van de verjaardag van Prinses Beatrix.

De rondgang met de lampionen begint om 18:30 op het plein. Loop jij ook mee met je lampion?

Kerstnachtdienst

IMAG0194Nog even warmblazen voor het begin van de kerstnachtdienst in de PKN kerk.

Iedereen bedankt voor zijn/haar komst.

Kerstconcert

Nog eens nagenieten van het kerstconcert 20 december?
Klik hier om het concert nogmaals te beluisteren.

21 november – Sinterklaas intocht

21 November hopen sinterklaas en zijn pieten weer een bezoek te brengen aan Axel. Om half 12 komt Sinterklaas aan op de Kleine kreek. Daarna zal Hosanna hem en zijn pieten begeleiden bij een tocht door Axel die zal eindigen op het plein bij het stadhuis.

Muziekfestival – Axel

Zaterdag 20 september wordt er ’s avonds in sporthal ’t Sportuus een muziekfestival gehouden in het kader van de bevrijding.

Deelnemers zullen zijn, Showband Axel, New Adventure, Chr. Drumfanfare Hosanna en het zang en dansensemble Gdynia uit Gedansk.

Iedereen is welkom vanaf 19:00 en het festival begint om 19:30 en zal duren tot ongeveer 22:00.

Bevrijdingsfestival – Zaamslag – Verslag

IMG_0015.JPG
Met uiteindelijk toch nog lekker weer werd het afgelopen zaterdag een bevrijdingsfestival met mooi weer en mooie muziek. De onthulling van het monument, een rondgang door Zaamslag en concerten van alle korpsen op/voor de muziektent werden onder grote belangstelling bekeken. (lees meer…)

Herdenking 70 jaar bevrijding – Verslag

Foto0065.jpg
Een drukbezochte herdenking vanmiddag bij het Poolse Kruis aan de Hulsterseweg in Axel. Samen met groep 7 van De Sterrenpracht, groep 8 van de Warande, dansgroep Gdynia uit Gdansk, de legervoertuigengroep, vertegenwoordigers van de Poolse regering en vele toeschouwers werd een herdenking gehouden die ongeveer een uur duurde. Er werden liederen gezongen en kransen gelegd.

De kinderen van de basisscholen werden door de legervoertuigen naar het Poolse Kruis gebracht.

Bekijk alle foto’s, ook die van de herdenking bij de begraafplaats in het fotoalbum.

(lees meer…)

Koren op de molen – Verslag

2014-09-13 20.22.19.jpg
Een geslaagde avond bij de molen, koren op de Molen was een initiatief van de samenwerkende kerken in Axel. Er werd opgetreden door drie koren en door Christelijke Drumfanfare Hosanna. (lees meer…)

«page 1 of 3

Contactpersoon
  • inge koster
  • 06 50907435
  • Elzasstraat 19
Privacyverklaring
  • Klik hier voor de privacyverklaring.

Welcome , today is dinsdag, 19/03/2024